Nijmegen krijgt titel Fairtrade Gemeente

 

wijzijnfairtradenijmegen

Kom je ook op ons feestje?

 

Het is Nijmegen gelukt om de eervolle titel Fairtrade Gemeente te behalen. Op donderdag 31 maart neemt wethouder Tiemens deze internationale titel namens alle betrokkenen in ontvangst. Twee jaar lang heeft een werkgroep van burgers, ondernemers, gemeente en organisaties zich ingezet voor meer samenwerking in eerlijke handel. Dat wordt nu beloond door een landelijke jury.

 

 

Welkom op de feestelijke uitreiking op donderdag 31 maart

We willen het behalen van de titel met zoveel mogelijk Nijmegenaren vieren. Daarom organiseren we een feestje in Nijmeegs Duurzaam Warenhuis Van Nature aan de Burchtstraat.
Vanaf half 5 is iedereen welkom om te genieten van een (h)eerlijk hapje en drankje, beschikbaar gesteld door aan onze campagne deelnemende bedrijven.
Buiten zorgt Sambaband Animada voor vrolijke muziek, en binnen spelen Simone Kiekebosch en Hay An piano en viool.
Rond half 6 krijgt de wethouder, en via haar alle Nijmegenaren, de titel uitgereikt.
Hierna sluiten we feestelijk af.
We nodigen alle Nijmegenaren van harte uit aanwezig te zijn!


Met vlag en wimpel

“Het is af en toe moeilijk geweest, maar op het eind ging het snel.” vertelt Pieter de Wit, voorzitter van de werkgroep. “Nijmegen kent natuurlijk veel duurzame winkels en horeca, dus die deden gelijk mee. Maar het vinden van de juiste personen bij bedrijven en organisaties voor de inkoop van eerlijke koffie en thee viel niet altijd mee.” De landelijke organisatie liet na hun beoordeling weten dat we uiteindelijk ‘met vlag en wimpel’ zijn geslaagd en komt met veel plezier deze maand de titel overhandigen.


Lokale samenwerking

De titel Fairtrade Gemeente staat voor lokale samenwerking aan meer eerlijke handel door een groot deel van de winkels, horeca, bedrijven, organisaties, lokale overheid en inwoners. “We zijn begonnen met de cadeauwinkels en horeca, maar er is nog veel meer. Koffie, thee en chocolade zijn de bekendste producten waarbij je kunt kiezen voor de fairtrade variant en ook bananen en ananas worden steeds vaker genoemd. Maar heb je ook weleens gehoord van eerlijke kleding, telefoons of reizen?”


Fairtrade Nijmegen gaat verder

“We gaan door met de promotie van eerlijke handel in Nijmegen. Door de krachten te bundelen kunnen we zorgen dat nog meer inwoners fairtrade producten kunnen gebruiken. Bedrijven en organisaties kunnen zich nog steeds aansluiten, als zij eerlijke producten verkopen of inkopen. Hiermee helpen we direct mee aan het verbeteren van de leef- en werkomstandigheden voor boeren en producenten in ontwikkelingslanden,” besluit Pieter de Wit.

Reacties zijn gesloten.