Van Fairtrade Nijmegen naar Méér

Nu we met het behalen van de titel Fairtrade Gemeente (in 2016) de eerlijke handel in Nijmegen beter op de kaart hebben gezet, gaan we natuurlijk niet stilzitten. Integendeel, we gaan er voor zorgen dat we de titel behouden de komende jaren. Daarnaast willen verder uitgroeien naar een verzamelplaats en platform voor ondernemers, bedrijven en organisaties die actief bijdragen aan het promoten en versterken van Duurzame Handel in Nijmegen en omgeving. Een platform ook, waar je als consument gemakkelijk het duurzame alternatief kunt vinden, als je wilt gaan winkelen.

We zijn trots op de titel Fairtrade Gemeente

De titel Fairtrade Gemeente geeft aan dat Nijmegen bijzonder veel aandacht besteedt aan eerlijke handel. In een Fairtrade Gemeente worden veel fairtrade producten verkocht, gekocht en gebruikt door supermarkten, kledingwinkels, kerken, verenigingen, scholen, bedrijven, de gemeente, consumenten, etcetera.
Meer informatie over de titel Fairtrade Gemeente vind je hier.

We zijn trots omdat Nijmegen European Green Capital is

In 2018 is Nijmegen Green Capital van Europa! Dat betekent dat Nijmegen een voorbeeldstad is voor wat betreft duurzaamheid, en dat we de stad nog duurzamer maken. Eerlijke handel is daar natuurlijk ook een onderdeel van. Dus wij doen mee met Fairtrade Nijmegen!
Het hele jaar door organiseren en ondersteunen we acties en activiteiten die te maken hebben met Eerlijke Handel, en andere aspecten van duurzaamheid. Hiermee gaan we als Fairtrade Nijmegen duidelijk breder dan enkel Fair Trade, en dat is ook precies wat we willen 😉
Meer informatie over de activiteiten in het kader van Nijmegen Green Capital 2018 vind je hier

We zijn trots omdat Nijmegen een Eerlijk Winkelen route heeft

Waar vind je kleding, cadeaus en alle andere dingen die je nodig hebt die gemaakt zijn onder goede omstandigheden voor mens en milieu? Waar drink je tussendoor een kopje verantwoorde koffie en eet je een lekker biologisch broodje?
Fairtrade Nijmegen werkt actief samen met Eerlijk Winkelen, in Nijmegen maar ook landelijk. Omdat wij net als eerlijk Winkelen alle duurzame Nijmeegse winkels willen verzamelen en hen een platform willen bieden.
Meer informatie over Eerlijk Winkelen lees je bij eerlijk winkelen

We zijn trots omdat Nijmegen veel duurzame ondernemers heeft

In Nijmegen zijn ongelooflijk veel duurzame ondernemers en organisaties actief. En een groot deel hiervan heeft als doel om de (internationale) handel mooier te maken, duurzamer. Dat gebeurt volgens de criteria van Fair Trade, maar er zijn nog veel andere manieren die handel duurzamer maken. Handel met respect voor mens, dier en milieu, daar gaat het om.
Fairtrade Nijmegen wil een plek bieden aan alle organisaties en ondernemers die werken aan een meer duurzame handel! Alle op dit moment aangesloten ondernemers en organisaties vind je hier.

Stichting Fairtrade Nijmegen

Om formeel te kunnen opereren en inkomsten en uitgaven op fiscaal juiste wijze te kunnen administreren is de Stichting Fairtrade Nijmegen opgericht.

 

Reacties zijn gesloten.