Van Fairtrade Nijmegen naar Méér

Nu we met het behalen van de titel Fairtrade Gemeente (in 2016) de eerlijke handel in Nijmegen beter op de kaart hebben gezet, gaan we natuurlijk niet stilzitten. Integendeel, we willen verder uitgroeien naar een verzamelplaats van alles wat met duurzame handel te maken heeft. Een platform waar je gemakkelijk het duurzame alternatief kunt vinden, als je wilt gaan winkelen.

Fairtrade Nijmegen is méér dan Fair Trade!

We zijn trots op de titel Fairtrade Gemeente

De titel Fairtrade Gemeente geeft aan dat Nijmegen bijzonder veel aandacht besteedt aan eerlijke handel. In een Fairtrade Gemeente worden veel fairtrade producten verkocht, gekocht en gebruikt door supermarkten, kledingwinkels, kerken, verenigingen, scholen, bedrijven, de gemeente, consumenten, etcetera.
Om de titel Fairtrade Gemeente te verkrijgen én te behouden, werkt de lokale gemeenschap aan zes campagnecriteria.

We zijn trots omdat Nijmegen European Green Capital is

In 2018 is Nijmegen Green Capital van Europa! Dat betekent dat Nijmegen een voorbeeldstad is voor wat betreft duurzaamheid, en dat we de stad nog duurzamer maken. Eerlijke handel is daar natuurlijk ook een onderdeel van. Dus wij doen mee met Fairtrade Nijmegen!
Het hele jaar door organiseren en ondersteunen we acties en activiteiten die te maken hebben met Eerlijke Handel, en andere aspecten van duurzaamheid. Hiermee gaan we als Fairtrade Nijmegen duidelijk breder dan enkel Fair Trade, en dat is ook precies wat we willen 😉
Alle informatie over de activiteiten in het kader van Nijmegen Green Capital 2018 vind je hier

We zijn trots omdat je in Nijmegen Eerlijk kunt winkelen

Waar vind je kleding, cadeaus en alle andere dingen die je nodig hebt die gemaakt zijn onder goede omstandigheden voor mens en milieu? Waar drink je tussendoor een kopje verantwoorde koffie en eet je een lekker biologisch broodje? Kijk eens bij EerlijkWinkelen.
Of download de handige app EerlijkWinkelen:

We zijn trots omdat Nijmegen veel duurzame ondernemers heeft

In Nijmegen zijn ongelooflijk veel duurzame ondernemers en organisaties actief. En een groot deel hiervan heeft als doel om de (internationale) handel mooier te maken, duurzamer. Dat gebeurt volgens de criteria van Fair Trade, maar er zijn nog veel andere manieren die handel duurzamer maken. Handel met respect voor mens, dier en milieu, daar gaat het om.
Fairtrade Nijmegen wil een plek bieden aan alle organisaties en ondernemers die werken aan een meer duurzame handel!

Reageren is niet mogelijk