#dare2beFAIR tijdens de Groene Week

Van 14 tot en met 17 mei 2018 vindt opnieuw de Groene Week plaats.
De Groene Week is een initiatief van enkele studentenverenigingen van de Radboud Universiteit en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. In deze week staan duurzaamheid en aandacht voor het milieu centraal.

In de tuin van de Studentenkerk op de RU-Campus zal een ‘Groen Café’ worden ingericht. Hier kan overdag duurzame koffie worden gedronken, er kunnen tweedehands boeken worden gekocht en gelezen, er wordt een duurzame lunch geserveerd en in de avonduren worden er optredens gegeven door theatergezelschappen en muzikanten die akoestisch spelen. Maar dat is natuurlijk niet alles!

 

Fairtrade Nijmegen zal op woensdag 16 en donderdag 17 mei aanwezig zijn om studenten en andere bezoekers uit te dagen om meer ‘eerlijke’ kleding te dragen en dit ook aan anderen te laten zien. Dit in het kader van de Green Capital Challenge #dare 2beFAIR.

Op woensdag 16 mei zal eerlijke ondernemer Monique in den Bosch van StudiobyMo van gebruikte kleding nieuwe modieuze setjes maken zodat de kleding een nieuw leven krijgen in plaats van te worden afgedankt. Ze laat op deze manier zien dat je in plaats van een kledingkast vol Fast Fashion, ook gewoon kunt gaan voor nieuwe combinaties Slow Fashion kledingstukken. Monique in den Bosch is de modestyliste die weervrouw Margot Ribberink heeft gekleed met vintage- en tweedehandskleding.
Op donderdag 17 mei vind je een duurzame markt op het festival, met o.a. een repair-café en de kledingwinkel Re-Share (Leger des Heils). Ook op deze markt is Fairtrade Nijmegen te vinden met de challenge #Dare2beFAIR.
Tijdens deze twee dagen kan het publiek een Sweatshop Experience te betreden, waarin je ervaart hoe het is om te werken in een naaiatelier met slechte werkomstandigheden en voor erg weinig loon. Met de Swaetshop Experience willen we bezoekers uitdagen om meer voor eerlijke kleding te kiezen én die keuze te delen via social media.

Reacties zijn gesloten.