Challenge 1 – #dare2beFAIR

Challenge 1 – #dare2beFAIR

#dare2beFAIR 

Studenten gaan voor meer eerlijke handel en kleding
Deze challenge draait om meer eerlijke handel en vooral eerlijker kleding, allereerst voor studenten (ROC, HAN, RU), maar iedereen mag meedoen! Doel is om in november 2018 ten minste 500 studenten actief te hebben betrokken.
Hoe doe je mee? 

Inspireer jezelf en anderen om meer eerlijke producten te kopen. Dat kan door met #dare2beFAIR een post te plaatsen op sociale media. Bijvoorbeeld door anderen direct uit te dagen, maar ook ter inspiratie, met mooie en duidelijke foto’s.
Maakt niet uit op welk platform. Het kan zelfs ook offline!
In 2018 gaan we allerlei activiteiten organiseren onder de noemer #dare2beFAIR zoals gastcolleges en een echte pop-up Sweatshop.
Je kunt aan deze activiteiten meedoen. Hoe meer je doet, hoe beter. Degenen die op 30 november 2018 het meest hebben gedaan met #dare2beFAIR, die winnen een cadeaubon voor eerlijke of tweedehands kleding. Er zijn 3 bonnen van €50 te winnen!
De pop-up Sweatshop
Heb je enig idee hoe je kleding wordt gemaakt? Waarschijnlijk weet je ook wel dat de prijs meestal niet eerlijk is en de omstandigheden ook niet. Om het zelf echt te ervaren, bouwen we een Sweatshop na. Dit is een naaiatelier in arme landen waar mensen onder erbarmelijke omstandigheden onze kleding naaien. Zo willen we meer bewustzijn creëren voor eerlijker kledingketens. De pop-up Sweatshop komt als het lukt bij verschillende gebouwen op de campussen te staan en in de stad!
Check onze Facebookpagina voor alle info.

Reacties zijn gesloten.