Green Capital Challenges Eerlijke Handel, hoe het allemaal begon…

De Stichting Duurzame Estafette (inmiddels gewijzigd in Stichting Green Capital Challenges) heeft de gemeente Nijmegen gesteund vanaf de eerste poging om de titel European Green Capital binnen te halen. Zo vertrok een groep mensen in 2014 naar Kopenhagen om de Nijmeegse delegatie te steunen. Wandelend, hardlopend, fietsend, roeiend werden de  900 kilometers afgelegd. Helaas werd de titel niet aan Nijmegen toegekend.

In 2015 vond de uitreiking van de titel plaats in Bristol. Opnieuw ging een groep sporters vanuit de Stichting op weg; de 700 kilometers naar deze Britse stad werden wandelend, fietsend en hardlopend afgelegd. Ook nu keerden we zonder titel huiswaarts.

Drie maal is scheepsrecht, en in 2016 deed Nijmegen voor de laatste keer een poging om de fel begeerde titel binnen te halen. Henk Horstink legde de 1200 kilometer naar Ljubljana fietsend af, vier hardlopers deden een ronde over de stadswal en een groep van 25 mensen ging met de bus naar de Sloveense hoofdstad. Opnieuw om de Nijmeegse delegatie te ondersteunen. En dit keer met succes! Nijmegen mag zich European Green Capital 2018 noemen.

Maar dit is pas het begin!
De mensen achter de Stichting Green Capital Challenges willen bijdragen aan het European Green Capital jaar en daar zo veel mogelijk Nijmegenaren bij betrekken. Het idee van de Green Capital Challenges werd geboren …

(bovenstaande tekst is overgenomen van de website Green Capital Challenges)

Elke maand in 2018 heeft zijn eigen thema en challenges. Eind 2016 (!) gingen mensen aan de slag en vormden zich groepjes rondom elke maandthema. In 2017 is in elke maand een nieuw thema met eigen challenges ingezet en is per thema een jaar lang toegewerkt naar de presentatie van het resultaat van de challenges in 2018.

November kreeg het thema ‘Eerlijke Handel’ en natuurlijk ging Fairtrade Nijmegen de uitdaging aan om met een aantal enthousiastelingen vorm te geven aan de Green Capital Challenges Eerlijke Handel. Vanaf november 2017 werken we toe naar november 2018, wanneer de resultaten van deze challenges worden gepresenteerd tijdens het Duurzaamheidscafë van 27 november. Check de website van het Duurzaamheidscafé voor alle andere data in het kader van de Green Capital Challenges.

Reacties zijn gesloten.